Interpretariat lingvistic

Servicii de interpretariat

Interpretariat simultan

Pentru interpretariatul simultan e nevoie de o echipă de minim 2 interpreți, care lucrează într-o cabină specială, izolată fonic, receptionează sunetul prin intermediul căștilor și redau mesajul aproape simultan, prin microfon. Participanții din sală selectează canalul corespunzător limbii în care doresc să asculte.

Interpretariatul simultan necesită echipament și suport tehnic și este recomandat pentru conferințe și evenimente de anevergură.

Interpretariat consecutiv

Prin interpretariat consecutiv se înțelege actul de redare în sectiuni, sau consecutiv a unui discurs, în timpul unor pauze scurte făcute de către vorbitor.

Interpretul profesionist lucrează cu mesaje fugitive pe care trebuie sa le transpună în limba țintă instantaneu.

Interpretariatul consecutiv se recomandă pentru întâlniri de afaceri, mese de lucruvizite oficialela tribunal, la notar, în fata unei autorități a statului sau chiar la o vizită medicală.

Chouchotage/Whispering

Chouchotage-ul  sau whispering-ul este utilizat atunci când în cadrul întâlnirii se folosește o singură limbă și unul sau doi delegați vorbesc o limbă diferită. Interpretul se pozitionează lângă delegat, sau în cazul vizitelor îl însoțește pe acesta și-i șoptește la ureche traducerea.

Interpretul va face mai degrabă un rezumat a ceea ce se dicută, decât o traducere mot-a-mot. Este ideal în cadrul întâlnirilor în grupuri mici, a vizitelor de lucru sau a negocieririlor comerciale.

Tele/Video Conferințe

Serviciu care facilitează comunicarea prin telefon sau video-conferință pentru persoanele care doresc să discute de la distanță, dar nu împărtășesc o limbă comună.

Acest tip de interpretare se petrece în mod consecutiv, interpretul așteaptă până când unul din interlocutori termină o fraza, apoi o redă în limba țintă.

Echipament tehnic performant

Pentru o comunicare eficientă este imperativ ca mesajul interpretului să ajungă la audiență clar și complet.

Va punem la dispozitie echipament tehnic performat pentru interpretare simultană compus din cabine pentru interpreticăsți cu receptori wireless, mixere de sunet cu până la 11 canale, microfoane și lumini, asistență tehnică.